Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Αφρικάνικο Κόσμημα...ένας μαγικός κόσμος.


Το να κατέχεις ένα αφρικάνικο κόσμημα είναι σαν να κατέχεις έναν ολόκληρο κόσμο από κουλτούρα και πολιτισμό.Τα κοσμήματα της Αφρικής δεν είναι μόνο διακοσμητικά. Κάθε κομμάτι είναι συμβολικό και φοριέται για ένα συγκεκριμένο λόγο.


Για κάθε φυλή, οι τελετουργίες και η θρησκεία παίζουν σημαντικό ρόλο στο στολισμό των ανθρώπων με διαφορετικά κοσμήματα. Το κλίμα έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα υλικά που χρησιμοποιούνται και οι αφρικάνικες χάντρες είναι φτιαγμένες συνήθως από υλικά που βρίσκονται στη φύση. Η ποικιλία χρωμάτων και τα μεγάλα σε μέγεθος κοσμήματα έχουν εξωτικό χαρακτήρα και είναι εντυπωσιακά.



Τα σύγχρονα κοσμήματα από την Αφρική εξακολουθούν να τηρούν τις ίδιες αξίες και να έχουν την ιστορική σημασία του παρελθόντος. Η ένοια και η ιστορία του κάθε κοσμήματος είναι μοναδική. Λέγεται πως φέρνουν ελπίδα, σοφία και ευημερία στον ιδιοκτήτη τους!

Ιδέες για αφρικάνικο κόσμημα!

 


 
 
 


 
 
 


Το αφρικάνικο κόσμημα είναι μια αρχαία και τιμημένη τέχνη που αντικατοπτρίζει την κληρονομιά και την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου.







2 σχόλια:

kariatida62 είπε...

τα βραχιόλια τους έχουν κάτι το διαφορετικό! νομίζω πως πάντα κρύβον μυστικιστικές - μαγικές ιδιότητες του μάγου αρχηγού!

drosostalitsa είπε...

Καλησπέρα Κariatida! Εγω τρελαίνομαι για τις ξύλινες χάντρες και τα animal print κοσμήματα! Μ΄αρεσει να τα συνδιάζω με αέρινα φορέματα για μια εξωτική εμφάνιση!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι