Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Τρικ για να καθαρίσω τα ασημένια κοσμήματα!

Ένας πολύ εύκολος και ανέξοδος τρόπος να καθαρίσω τα ασημένια μου κοσμήματα:




Θα χρειαστώ:
  • Μικρό μπωλ
  • Αλουμινόχαρτο
  • Νερό
  • Μαγειρική σόδα  (ή και αλάτι)
  • Μαντήλι


Γεμίζω το μπωλ ως τη μέση ζεστό νερό και προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα ή αλάτι. Κόβω το αλουμινόχαρτο σε λωρίδες και το τοποθετώ μέσα στο νερό. Το αλουμινόχαρτο σε συνδυασμό με το νερό και το αλάτι λειτουργούν σαν μαγνήτης για τους μαύρους λεκέδες των ασημένιων κοσμημάτων. Προσθέτω τα ασημένια κοσμήματα που θέλουν καθάρισμα και τα αφήνω μέσα στο νερό για μερικά λεπτά.Όταν τα βγάλω  τα σκουπίζω με το μαντήλι και το μαυρισμα έχει φύγει! Έαν τα κοσμήματα είναι σε άσχημη κατάσταση, ίσως χρειαστεί να επαναλάβω 2-3 φορές την ίδια διαδικασία.



Εύκολο και γρήγορο!
Ότι χρειάζεστε για να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματα είναι μέσα στην κουζίνα σας!

4 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Έχω δοκιμάσει και οδοντόπαστα και έχω διαπιστώσει θεαματικά αποτελέσματα! Το δύσκολο στα ασημένια είναι ότι εύκολα μαυρίζουν και άντε πάλι απο την αρχή τρίψιμο!Τελειώνεις μια και καλή όταν τα επιπλατινώνεις...

drosostalitsa είπε...

Προσοχή όταν χρησιμοποιείς οδοντόκρεμα για τα ασημένια, να μην έχει γλυκερίνη! Γιατί αντί να τα καθαρίσεις υπάρχει κίνδυνος να τα καταστρεψεις... Ενώ το αλατάκι είναι φυσικό και υγιεινό! Ισως να παίρνει λίγο περισσότερη ωρα για να καθαρίσουν αλλα είσαι σίγουρη για το αποτέλεσμα!

xristiana xristodoulou είπε...

Είχα δοκιμάσει στο παρελθόν με σκέτο αλάτι σε πάνάκι αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο καλά.. Θα δοκιμάσω αυτό το συνδυασμό με το αλουμινόχαρτο, ακούγεται λογικό αυτό που λές, και σίγουρα πιο οικολογικό από τα χημικά που αγοράζουμε ;)
Θα σου πω σε μερικέ μέρες drosostalitsa.
Καλό βράδυ!

Rena είπε...

Ευχαριστούμε για τις συμβουλές Δροσοσταλίτσα αυτό με το αλουμινόχαρτο δεν το ήξερα θα το δοκιμάσω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι