Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ (Amber)

Το Κεχριμπάρι (amber) δεν είναι λίθος αλλά απολιθωμένος χυμός από τα προϊστορικά δέντρα και έχει ηλικία εκατομμυρίων ετών! Αυτός είναι ο λόγος που  μπορεί να περιέχει διατηρημένα έντομα και άλλα ζώα ή φυτά, που είναι εκεί δεκάδες εκατομμύρια χρόνια  Αυτά τα απολιθώματα προσθέτουν στην εμφάνιση του κεχριμπαριού και μπορεί να αυξήσουν κατά πολύ την αξία του. Έχει συνήθως μια αισιόδοξη χρυσή απόχρωση, αλλά επίσης μπορεί να βρεθεί σε αποχρώσεις γαλακτώδες λευκού, σε κόκκινο πορτοκαλί, σε πράσινο ακόμα και σε μαύρο.

Το μικρό βάρος του κεχριμπαριού το κάνει εύκολο στην χρήση ακόμα και για πολύ μεγάλα κοσμήματα και το φωτεινό του χρώμα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ημιπολύτιμους λίθους. Το κεχριμπάρι είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή κομπολογιών.Στο εμπόριο συναντάμε πολλές απομιμήσεις του κεχριμπαριού από πλαστικό ή χρωματιστό γυαλί, ωστόσο η σκληρότητα του, τα απολιθώματα που περιέχει και η ιδιότητα του να επιπλέει στο αλατόνερο μας βοηθάνε να το ξεχωρίσουμε.

Οι γιατροί των αρχαίων χρόνων πρότειναν το κεχριμπάρι για πονοκεφάλους, για προβλήματα στην καρδιά, για αρθρίτιδα και μια ποικιλία άλλων ασθενειών. Στην αρχαιότητα, το κεχριμπάρι χρησιμοποιούνταν από ταξιδιώτες για προστασία. Επίσης για τους πρώτους Χριστιανούς, το κεχριμπάρι σήμαινε την παρουσία του Κυρίου.Στην Άπω Ανατολή, ήταν το σύμβολο του θάρρους και στην Ασιατική κουλτούρα συχνά αναφέρεται ως "η ψυχή της τίγρης". Ακόμη και οι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν ένα κομμάτι κεχριμπαριού στο φέρετρο ενός αγαπημένου προσώπου για να εξασφαλίσουν ότι το σώμα θα παραμείνει για πάντα ολόκληρο.



Το κεχριμπάρι αντιστοιχεί στο μήνα Νοέμβριo  και ταιριάζει με το Λέοντα.

Λίθοι Κεχριμπαριού (amber)

 
 
 
 


Πνευματικές ιδιότητες του Κεχριμπαριού

Βοηθά στην αυτοσυγκέντρωση και αυξάνει την δημιουργικότητα
Το κεχριμπάρι φέρνει αισιοδοξία και καλή διάθεση
Φέρνει καλή τύχη και επιτυχία
Βοηθά να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα.
Δίνει θάρρος και τόλμη σε αυτόν που το χρησιμοποιεί
Εξαγνίζει το σώμα και το πνεύμα.
Μετατρέπει την αρνητικότητα  σε θετική ενέργεια


Θεραπευτικές ιδιότητες του Κεχριμπαριού

Λέγεται ότι βοηθά το σώμα να θεραπευτεί μόνο του.
Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.
Κάνει καλό στα καρδιακά προβλήματα.
Λέγεται ότι βοηθά τις γυναίκες να μείνουν έγκυες.
Ανακουφίζει από τον πόνο των νέων δοντιών στα μωρά.
Το κεχριμπάρι χρησιμοποιείται κατά της αρθρίτιδας

Κοσμήματα με Κεχριμπάρι



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 




3 σχόλια:

Δημιουργία είπε...

Το κεχριμπαρι λαμπυριζει σαν τον ηλιο.Εχω τις χαντρες απο το κομπολοι του μπαμπα μου και τωρα θελω να το ξαναφτιαξω για ενθυμιο πια.

drosostalitsa είπε...

Καλησπέρα Δημιουργία, κι εγώ έχω κρατήσει το κομπολόι από κεχριμπάρι του παππού μου. Είναι ένα αγαπημένο οικογενειακό κειμήλιο και μου φέρνει στο μυαλό πολλές όμορφες αναμνήσεις.
Φιλιά

Asteri (Maria) είπε...

Το λατρεύω το κεχριμπάρι!!!!!
Είναι και η πέτρα σαν Λέων που είμαι :))))
Φιλιάααααααα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι