Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Αλυσίδες & Βραχιόλια Ποδιού - Ένα στολίδι από τα βάθη των αιώνων

 Οι αλυσίδες στον αστράγαλο και τα δαχτυλίδια για τα δάχτυλα του ποδιού, έχουν φορεθεί εδώ και αιώνες από τα κορίτσια και τις γυναίκες στην Αίγυπτο και στον αραβικό κόσμο. Τα βραχιόλια ποδιού ήταν πάντα πολύ δημοφιλή στην Ανατολή, ιδιαίτερα στις φυλές Βεδουίνων και στις παντρεμένες γυναίκες στην Ινδία, αν και στο δυτικό κόσμο έγιναν της μόδας στα τέλη του εικοστού αιώνα.
Χάλκινα βραχιόλια ποδιού έχουν βρεθεί στην Ευρώπη και χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού. Βρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους θησαυρούς και χάλκινα στοιχεία, χαρακτηριστικά αυτής της περιόδου (περ. 1800 π.Χ), σε μια περιοχή κατά μήκος του Δούναβη, στο ακρωτήρι των Άλπεων.




Στην Ινδία, οι αλυσίδες ποδιού φοριούνται και στους δύο αστραγάλους. Ωστόσο, σε άλλες περιοχές  φοριούνται συνήθως στο δεξί αστράγαλο. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι άνθρωποι  είναι δεξιόχειρες. Στις αρχές της δεκαετίας του '50, οι λεπτές αλυσίδες ποδιού έγιναν ένα σύμβολο της εξέγερσης των γυναικών και του φεμινισμού και πρωτοεμφανίστηκαν στην Αμερική και στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Με τον καιρό, οι γυναίκες άρχισαν να τις φορούν για μια πιο σύγχρονη και σέξι εμφάνιση.

 Σήμερα οι αλυσίδες και τα βραχιόλια για το πόδι υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και είναι πιο όμορφα από ποτέ. Φοριούνται από εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως, στολίζουν τα κάτω άκρα ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες και συνδυάζονται τέλεια με μαγιό ή με λεπτά φορέματα. Ειδικά φέτος το χειμώνα, μία νέα τάση της μόδας προστάζει να φορέσουμε τα βραχιόλια ποδιού όλο το χρόνο, ακόμα και πάνω από τις μπότες μας τις βροχερές μέρες. Αν ακόμα δεν το έχετε τολμήσει, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να φορέσετε μία αλυσίδα ποδιού και να κάνετε την εμφάνιση σας πιο ενδιαφέρουσα και εκκεντρική.


Ιδέες

 
  
  
  






6 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Μόνιμο καλοκαιρινό αξεσουάρ της Καρυάτιδας!!!:))))

ifigenia είπε...

συμφωνώ με την Καρυάτιδα,το καλοκαίρι το βραχιολάκι στο πόδι είναι σούπερ!

Δημιουργία είπε...

Ομορφο αξεσουαρ που φοριεται ομως περισσοτερο το καλοκαιρι.

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μια φίλη μου δεν το αποχωρίζεται ούτε τον χειμώνα!
Καλή βδομάδα!

Αγγελικη Ν είπε...

Δροσοσταλίτσα όση δουλειά και να έχω πάντα ξεκλέβω λίγα λεπτά να ρίξω μια ματιά στο μπλογκ σου! Και ας μην σχολιάζω...
Οι αλυσίδες ποδιού απ αλλού ξεκίνησαν! Αφετηρία τους ήταν οι πραγματικές αλυσίδες που φορούσαν οι γυναίκες σκλάβες! Με το πέρασμα των χρόνων έγιναν στολίδι φετίχ θεωρούνται σέξυ γιατί κλείνουν το μάτι σε ιστορίες πολιές

drosostalitsa είπε...

Καλημέρααα!
Τις αλυσίδες ποδιού φέτος το χειμώνα δεν τις αποχωρίστηκα, όπως κάθε χρόνο. Μόνο που τις φόρεσα πάνω από τη μπότα!
Χαίρομαι που περάσατε κορίτσια!
Πολλά φιλάκια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

αρχείο

τα νεα μου...

φίλοι